Izlet RaN-ovca i prijatelja na Mangart

Subota, 29.07.2017. Mjesto radnje: Mangart 2679 m.n.v

U subotu se nas 12 okupilo ispred zgrade suda u Karlovcu i krenulo na put od 260 km da bi došli podno Mangarta. Cilj je bio približiti našim trkačima Alpe i poseban ugođaj koji nude, posebno onima koji još nisu osvajali takve visine.

Kavu smo obavili na benzinskoj Voklo na autoputu prema Kranjskoj gori, koja je negdje na pola puta našeg putovanja. Putem smo još stali u gradiću na talijanskoj strani Cave de Predil da vidimo stari rudnik koji je pretvoren u turistički atrakciju.

Podno Mangarta dolazimo u 11 h pakiramo se i krećemo putem vrha. Mangartsko sedlo se nalazi na 2000 m.n.v. Krećemo talijanskom poti putem vrha. Do vrha nam je trebalo dva i po sata svakom u svom tempu. Tako da oko pola 2 se već svi nalazimo na vrhu i gablamo. Dan je bio poluoblačan, pa nam se na vrhu povremeno otvaraju vidici prema Jalovcu i Triglavu. Bilo je ugodnih petnaestak stupnjeva što je sasvim dobrodošla promjena nakon onih 30 u nizini. Istim putem silazimo dolje i produžujemo do doma gdje smo se nagradili ručkom. Uspon i spust smo odradili za 5h, ukupno se nakupilo 800 metara visinske razlike gore i isto toliko dolje, prešli smo 7,2 km. Svi su uspješno osvojili vrh i sigurno se vratili u podnožje.

Prema Karlovcu krećemo nešto prije 18h. Kući stižemo oko 23h.

Slikice od Gržan family 🙂

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to Top