RaN 047 i ovaj vikend na utrkama osvojili medalje

Ovaj vikend bio je za RaN 047 u znaku utrka. Puno utrka. I bilo nas je opet posvuda – Ogulin, Kamanje, Kutina-Voloder, Jastrebarsko, Zagreb…

4. Ogulin trail utrka je od 33 km i 13.5 km, vrlo zahtjevna zbog terena kojim se trči na vrh Kleka i okolo njega, vlažno vrijeme i kiša nije olakšalo utrku, tehnički dosta zahtjevna, no prekrasna bajkovita šuma i pogledi bili su prekrasni. Na dugoj stazi Regoč trčao je Goran Stanojević i ostvario je odličan plasman. Goran je završio 22 ukupno i 2. u svojoj starosnoj kategoriji.

Na stazi od 13.5 km iliti Kosjenka trčali su Gabrijela Šalković koja je stazu pretrčala za 1h i 21 minutu i time ostvarila odličan plasman. Ukupno 1. od žena. Silvio Car bio je 2. u kategoriji, Sudac Ivica otrčao je odlično vrijeme 1h i 37 min kao i Ivana Želježnjak koja je bila ukupno 7. žena i 5. u kategoriji. Ana Marija Kovačević također odlično otrčano vrijeme 1h i 47 min, Kovačević Margareta 1h 49 min, te Jadranka Belavić 2h 25 min i 6. u svojoj kategoriji.

Šećer na kraju – Ogulin trail spada u Kontinentrail ligu te je RaN 047 ekipno ostvario 3. mjesto.

 

Isti dan poslije podne startala je utrka u Kamanju 1. DOK run Kamanje – Atletska utrka povodom proslave dana Općine Kamanje.

Staza iako najavljivana kao blago valovita bila je zaista vrlo valovita sa prekrasnim pogledima sa vrhova brda. Trčalo se i kroz šumu.. ukupne dužine 10.5 km. RaN-ovci su i tu sudjelovali osvojivši medalje. Najbolji je bio Zoran Vučković koji je ostvario ukupno 3. mjesto. Gabrijela Šalković je bila 2. ukupno žena. Od RaN-ovaca trčao je još i Silvio Car, Goran Stanojević, Ana Sudac i Darinka Vučković. Rezultati nisu objavljeni pa ne znamo koji su bili ukupno.

U nedjelju Emil Brnardić trčao je dvije utrke. Ujutro Već tradicionalnu međunarodnu utrku Kutina-Voloder dužine 15 km i Humanitarnu utrku Mliječna staza koja je ukupne dužine 10 km. Utrku Kutina-Voloder otrčao je za 1h i 25 min, a Mliječnu stazu za 51 min 20 sec.  Utrka Kutina Voloder organizirana je u sklopu Voloderskih dana.

 

Humanitarnu utrku Mliječna staza otrčale su i Anđelka Mađar i to sa odličnim vremenom od 54 min i 31 sec, te Danijela Martinović koja je napravila i svoje najbolje vrijeme na 10 km  – 56 minuta (chip vrijeme – 55.17 min). Utrka se organizira povodom prikupljanja sredstva za financiranje UNICEF-ovog projekta – osnivanje prve hrvatske banke humanog mlijeka.

 

Nije tu još kraj 🙂 U sklopu Jaskanskih vinskih svečanosti, Jastreb extreme organizirao je treking utrku 1. Kotlowine trek 2017. Treking je utrka gdje se natjecatelj orijentira po karti. Bilo je zadano 5 obaveznih kontrolnih točaka i 7 neobaveznih, no onaj tko ih više obiđe je pobjednik. Na utrci sudjelovali su RaN-ovci Milan Beuk, Gabrijela Šalković, Ana Sudac i Ivica Sudac. Milan i Gabrijela su riješili sve kontrolne točke( 21 km). Gabrijela je jedina od žena imala sve i time osvojila 1. mjesto, Milan je također imao sve te je u ukupnom poretku zauzeo ukupno 4. mjesto. Ana i Ivica Sudac prvi put su sudjelovali na trekingu i odradili su ga odlično. Skupili su sve obavezne kontrole i 5 neobaveznih (od 7). Ana je Ukupno završila 4. žena, a Ivica 10. (rezultati nisu službeni još)

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to Top