Šalković 1., a “RaN 047” ukupno 4. ekipa na Jap trail-u

Jučer je u organizaciji Jastreb extreme team-a iz Jastrebarskog održana prva od ukupno osam utrka 2. izdanja KontinenTrail lige sa startom i ciljem na PD Žitnica na Japetiću. Utrka je imala dvije staze, što je i jedno od pravila ove lige, u dužini od 16 km i 30 km.

Staza kojom se trčalo bila je kombinacija većinom makadamskog šumskog puta sa vrlo malo asfalta i šećer na kraju 4 km uspona na Žitnicu. 

Na utrci je bilo ukupno 153 natjecatelja na kratkoj i 54 natjecatelja na dugoj na dugoj stazi. U konkurenciji žena na kratkoj stazi Gabrijela Šalković bila je ukupno 17. i 1. žena. Od žena nastupale su još i Sanja Švajcer (9. u svojoj starosnoj kategoriji), Ana Sudac (12. u svojoj starosnoj kategoriji) i Jadranka Belavić (14. u svojoj starosnoj kategoriji). Od muških kratku stazu trčao je Emil Brnardić te je zauzeo 8. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Na dugoj stazi najbolje ostvareno vrijeme imao je Goran Jajčević koji je fulao stazu cca  3 km te je tako napravio skoro 35 km. Utrku je završio ukupno 19. i 9. u svojoj starosnoj kategoriji. Goran Stanojević i Tjaši Artnik Knibbe ušli su zajedno u cilj 6. i 7. u svojoj starosnoj kategoriji.

U ekipnom poretku od 17 ekipa koje su nastupale RaN 047 zauzeo je odlično 4. mjesto. Sljedeća utrka KontinenTrail lige je Ponikve trail.

slike od: Andea Jurković

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to Top