Vrući vikend, Grin run/trail i postolja

 

Ovaj vikend održale su se dvije utrke na kojima su nastupale članice i članovi našeg kluba. Utrke su održane u sklopu Grin festa, Dani Duga Rese. U subotu navečer startale su cestovne utrke dužine 3 km i 10 km, a danas (nedjelja) trail utrke dužine 8km i 13km.

Cestovna utrka Grin run startala je u 19h. Vrijeme je bilo užasno vruće i sparno, a staza zahtjevnija. Staza utrke na 10 km se trčala 3 kruga, dok je staza od 3km jedan krug najljepšim djelovima Duga Rese. Antonio Pintur stazu od 3 km otrčao je za 11.03 min i time je zauzeo odlično 2.mjesto.

Na utrci od 10 km trčala je Darinka Vučković. Stazu je otrčala za 52.16 min i također zauzela odlično 2. mjesto.

Grin trail obje utrke startale su ujutro u 10h i “ugodnih” 34 stupnja. Trčalo se na vrh Vinice. Duga staza još oko Vinice pa ponovo na vrh, dok kratka staza sa vrha prema cilju.

Na utrci od 8 km trčala je Lea Šipka u vremenu 1:18:08 i ukupno 5. žena.

Na utrci od 13 km Gabrijela Šalković pobjedila je u konkurenciji žena sa vremenom 1:26:50, dok je Dominik Seljan sa vremenom 1:32:06 zauzeo 10. mjesto.

Dolazi period utrka po ekstremnim temperaturama. To će se osjetiti na rezultatima u vremenu. Vrlo je bitno prije utrke se dobro hidrirati kako ne bi došlo do kolabiranja na utrci što se vrlo često događa kada trkači dolaze ne adekvatno pripremljeni za ovakve temperature.

Skupna slika preuzeta sa: Turistička zajednica područja Četiri rijeke

Scroll to Top