RaN-ovci na Žumberak trail-u ostvarili odlične rezultate

 

Uspješno je održana međunarodna trail utrka Žumberak trail 2021. Manifestacija se održavala od 20.-21.08., a većina natjecatelja je u grad Jastrebarsko i okolicu pristigla dan-dva ranije.

Na utrci je bilo prijavljeno preko 750 natjecatelja iz 13 država, a trčalo se po divljim putevima, planinarskim stazama, vinogradima, šumama, makadamima te poprilično zahtjevnom terenu prekrasnog Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. Trčalo se na stazama različitih dužina s različitim vremenima i mjestima starteva. Tako je najdulja utrka Ultra od 104km startala već u petak 20.08. u 23:00h iz mjesta Medven Draga, općina Žumberak, kao i Duga staza od 42km koja je također startala na istom mjestu ali dan kasnije. Subota je bila predviđena za start još dvije utrke u duljini od 15km i 8km, gdje je dulja utrka startala na Plešivičkim Poljanicama, a kraća u Perivoju dvorca Erdody gdje je bio i cilj svih utrka, te i samo središte ove manifestacije.    

Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno je predstavio izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja o čemu svjedoči maksimalna popunjenost smještajnih kapaciteta grada Jastrebarskog i okolice te susjednog nam Samobora .
Od ranog subotnjeg jutra veliki broj natjecatelja sa svojom pratnjom ispunio je Perivoj dvorca Erdody te je taj dan proveden u cjelodnevnom druženju i zabavi. Tijekom dana natjecatelji su dolazili na cilj u popularni jaskanski park, a zadnjeg natjecatelja dočekali smo nešto iza 22:30h.

Organizatori, Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme, izuzetno su zadovoljni ovogodišnjom organizacijom i odazivom natjecatelja unatoč propisanim i ograničavajućim mjerama. Velikim trudom svi članovi udruge i brojni volonteri i ove su godine gradu Jastrebarsko osigurali jednu veličanstvenu i brojnu manifestaciju koja pozicionira naš  grad, a i okolicu u sam vrh trail trčanja u cijeloj regiji.

Od trkača svakako treba izdvojiti dvoje natjecatelja iz Egipta, Neena Hwaidak i Omar EL Sawy koji su nastupili na stazi od 104km te se pritom po prvi puta susreli sa ovakvim okolišem i ovakvim trkačkim uvjetima, a svakako i ovakvom stazom.  (tekst preuzet sa stranica zumberaktrail.com)

RaN-ovci su u skoro punom sastavu ostvarili odlične rezultate na utrci od 15 km i 42.2 km.

Na utrci od 42,2 km nastupao je Silvio Car. Osvojio je odlično 9. mjesto i 1. mjesto u kategoriji M50+.

Na utrci od 15 km nastupili su:

Dominik Seljan – 1:40:59 – M 416 – MS

Petar Fink – 1:44:43 – M 4822 – M40

Marijana Grbac – 2:10:09 – Ž 413 – Ž50+

Jadranka Belavić – 3:19:10 – Ž 10610 – Ž50+

Ekipno u ukupnom poretku držimo 3. mjesto.

Scroll to Top