RaN-ovci na Petrovoj gori i u Jastrebarskom

Ovaj vikend bio je u znaku utrka za naše članove. U subotu se održala utrka Petrova gora Stars trail po prvi puta, a u Jastrebarskom već tradicionalno noćni Gović trail – Night GoWitch trail 2021.

Petrova gora Stars trail

Kad sam vidjela najavu za utrku po Petrovoj gori bila sam baš sretna da se netko sjetio jer mi je želja već nekoliko godina da tamo odradimo barem trening. Staze od 10 km i 16 km idealne za naš klub jer većina trči upravo takve dužine. Startnine za obje utrke iznad prosjeka, a imam pravilo da ne idem na utrke ako je startnina preko 150 kn za stazu koju želim trčat. Prekršit ću pravilo ovog puta, ipak želim si otrčat po toj šumi već dugo i sad je prilika.

Iz kluba nas je bilo šest.  Lea Šipka je otrčala stazu od 10 km, Silvio Car, Goran Jajčević, Dominik Seljan, Dominik Filipčić i ja stazu od 16 km. Goranu je ovo prva utrka nakon pauze od dvije godine.

Rezultati:


10 km


Lea Šipka – 23/40 žena – 1:49:54


16 km


Gabrijela Šalković – 2. ukupno Ž – 1:48:31

Dominik Seljan – 12. ukupno M – 1:43:46

Goran Jajčević – 14. ukupno M – 1:47:21

Dominik Filipčić – 22. ukupno M – 1:50:37

Silvio Car – neispravno uvedeno vrijeme njega i još trojice koji su bili ukupno u prva četiri muška na dugoj stazi je apsolutno loš rejting organizatora, a time i cjelokupne utrke.

Što se točno dogodilo?

Na brifingu prije početka utrke organizator je najavio da se na vrhu spomenika nalazi pečat ( mislio je cvikalica), gdje svaki trkač mora doći i cviknuti startni broj. Onaj tko neće imati cvikan broj bit će diskvalificiran. Organizator je imao po meni dosta fora ideju. No, u tom slučaju trebao je obavijestiti cure na okrepnoj stanici pored spomenika kamo trkače uputiti da cvikaju broj, jer su one bile netom pred ulazom u spomenik. Također i  HGSS, koji je bio tamo radi kontrole brojeva, a nije imao pojma da se broj treba i gdje cvikat i treća osoba koja je navodno i došla, ali nakon što su njih četiri već bili otišli. Ta osoba je bila zadužena usmjeriti trkače na vrh spomenika. Organizator je trebao imati na umu da nisu svi trkači iz Karlovca i Duga Rese, da ih velika većina nikad nije bila na spomeniku i  ne zna gdje je niti ulaz niti vrh… Dakle, svakako je trebala biti osoba koja ih je trebala uputiti. Ja sam igrom slučaja skužila ulaz jer je taman neki trkač izlazio…

Dolaskom u cilj njih prva četiri nisu imali cvikan broj i organizator je rekao da su diskvalificirani. Što bi bilo i u redu da su samo protutnjili pored spomenika. Međutim, pitali su cure na okrepnoj gdje je cvikalica – nemaju pojma, pitali su HGSS, rekli su da ne treba da samo trebaju zapisati broj, što i jesu i dečki su nastavili dalje.

Nakon utvrđivanja ko je kriv, dečki ipak nisu diskvalificirani, ali su stavljeni u poredak iza 5. 6. i 7. trkača, tako da su sad oni 1., 2. i 3.  To je kao bilo pošteno iako su ti trkači došli gotovo 10 minuta iza njih što apsolutno nije realno jer penjanje na spomenik traje manje od 5 minuta meni – koja sam sporija od njih 20 minuta.

Zašto ovo pišem?

Takve stvari se na utrkama ne bi smjele događati. Krivnjom organizatora, netko tko je trebao biti 1. ( bez obzira na penjanje ili ne, jer je razlika ionako bila prevelika između njega i 5. trkača) završi 4. je van svake pameti. Sad je ukupno 2. trkač iz kluba organizatora, pa se pitam da li se tu i pogodovalo?!

Sve u svemu, za startninu od 180 kn imala sam puno veća očekivanja, ali očito da su u tu startninu ušli i ostali popratni sadržaji toga dana. 🙂 Nekako se čini da organizatorima nije bilo do utrke koliko do promidžbe sebe samih. I to je sasvim ok. Sigurno je da će u budućnosti imati svoju publiku, ako ništa drugo, berače kestena i turističke sadržaje, pokojeg zalutalog studenta entuzijasta i “trkače” koji su došli na utrku šetati, a ne se natjecati. 

I ono što bi svaka utrka trebala imati – limit utrke – realan, tako da ona ima smisao. Ovako smisao se gubi i ljudi koji nisu natjecatelji dobivaju krivu sliku što je trail i zašto dolaze na utrku.

Silvio Car – 1:28:11 (po organizatoru – 1:37:40) – ukupno 3.M (po organizatoru – ukupno 7.M)

 

Night GoWitch trail 2021.

U nedjelju je održana već tradicionalno noćna utrka Gović – Night GoWitch trail 2021. u organizaciji Jastreb extreme iz Jastrebarskog. Uz ovakvu utrku brzo čovjek zaboravi gaf organizacije od dana prije. Utrka je startala iz parka Erdody, te se uz obaveznu opremu – naglavna lampa, trčalo po šumi Gović 7.5 km. Nakon utrke kestenijada, pića i ića i bogate nagrade za najbolje, te fešta do duboko u noć 🙂 . Od RaNovaca nastupali smo Goran Jajčević i ja.

Rezultati:

Goran Jajčević – 41 min 54 sec  – ukupno 19. muški

Gabrijela Šalković – 40 min 48 sec – ukupno 1. žena

SVI REZULTATI >>> OVDJE

Gabrijela Šalković

Predsjednica 

 

 

 

Scroll to Top