Mladen Lišnjić 8. u kategoriji na Splitskom maratonu

U nedjelju se u Splitu održao 23. Splitski maraton. uz orkansku buru, hladno vrijeme i kišu nastupilo je 168 trkača/ica, od kojih je naš Mladen Lišnjić zauzeo ukupno 66. muški i 8. u kategoriji M50 sa vremenom 3:27:04.

Pobjednik Splitskog maratona bio je SIMPSON Robbie – 2:20:56, a pobjednica Ilijaš Jasmina – 2:55:56.

Od ove godine kreće 1. Hrvatska trail liga (HTL) u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Komisije za trail, ultra i planinsko trčanje. Za prvu godinu je predviđeno 14 utrka iz cijele države. Prva u nizu je 04.03. – Crazy hill na kojem će nastupati sedam članova kluba.

Bodovat će se posebno pojedinačna konkurencija, zatim ženska i muška ekipna (maksimalno 3 najbolja iz svakog kluba), te na kraju klupska (6 najboljih članova kluba, maksimalno po 3 ženska i muška).

Za pojedinačni poredak u HTL-u potrebno je ostvariti plasman na najviše 50 % + jednu od održanih
utrka, što znači da se po predviđenom Kalendaru utrka za 2023. boduju najbolji rezultati najviše 8 utrka ako se održe sve planirane utrke.

Ove godine sa Krabat trailom kreće i Kontinentrail liga, no zbog ne pridržavanja pravilnika lige za ekipno natjecanje i zbog općenito loših pravila lige, ove godine se nećemo natjecati za ekipne bodove.

Slika preuzeta sa facebook stranice splitskog maratona –https://www.facebook.com/splitmarathon/photos

Scroll to Top