Medvednica Trail Liga u sezoni 2023/2024. by Damir Matan

preuzeto sa https://www.facebook.com/photo/?fbid=3618766451678304&set=pcb.3618766625011620
preuzeto sa https://www.facebook.com/photo/?fbid=3618766451678304&set=pcb.3618766625011620

Nedjelja, 16.06.2024. Medvedgrad Trail, 10. i poslijednje kolo Medvednica Trail Lige u sezoni 2023/2024. godinu! Par rečenica o samom konceptu Lige,dakle,Liga ima ukupno 10 kola,prvo starta u rujnu,a onda je svaki slijedeći mjesec novo kolo, završno sa lipnjem!! Svako kolo je na novoj lokaciji na Medvednici,i niti jedno kolo nikada nije isto,niti po dužini utrke,niti po ukupnoj visinskoj razlici!! Fenomenalan koncept,jer osim što svako kolo trčite na novoj lokaciji,imate priliku Zagrebačku Goru malo bolje upoznati,i to kroz sva četiri godišnja ( pauza je samo u srpnju i kolovozu)!! Ove sezone smo imali i čak dva noćna kola,što je dalo još jednu draž,i obogatilo cjelokupni dojam trail trčanja po Medvednici)!

Liga ima kratku i dugu stazu,s tim da je ” duga” oko 15- 18 km,s cca 400 do 700 metara visinske!! Znači,mogu svi,od početnika do trail iskusnjara,kojima dođe kao super trening! Svi koje vole trail i Medvednicu,zaista preporučam da dođu,neće požaliti sigurno!! Što se tiče same organizacije utrka,tu skoro da nema greške,u proteklih par sezona koliko se Liga održava,organizacija je na profesionalnom nivou!! A što se tiče mene osobno,ja sam na kraju balade završio na 17- om mjestu ukupno ( od 253 natjecatelja)- i konačno skinuo ” prokletstvo drvene medalje”)- te završio kao treći u kategoriji M55! Nije baš mala stvar,jer su prije mene Alen Stefanic kao prvi ( svi koji trče znaju o kakvom se ” kalibru” trkača radi,posebice moji Sljemenaši koje skoro redovito ” dere” na zimskoj Ligi Lagvić), te Mario Cesnik,kao drugi ( radi se o bivšem profesionalnom sportašu u biciklizmu,te višestrukim prvakom bivše države u istom)! Tak da se i sam čudim kak sam se uopće našao u tako probranom društvu,posebice uzevši u obzir da mi je par mjeseci prije početka Lige dijagnosticirana neka ” čudna” boleština, da sam morao proći dvije osjetljive operacije osjetljivog područja glave i vrata,te tretmane zračenja,odnosno radioterapije,i da nakon svakog od tih tretmana nisam mogao jesti nikakvu krutu hranu po mjesec dana!

A radioterapiju sam morao odraditi u sred Lige,tako da sam na par kola došao doslovce kao invalid,jer sam bio odlučio da ove sezone neću propustiti niti jedno kolo ( jer sam proteklih sezona brljavio,došao tu i tamo na pokoje kolo)! Sad nisam htio odustati ,odluka je bila čvrsta,i eto,kao rezultat sam se dočepao tog trećeg mjesta u kategoriji! Konačno da dobijem i ” normalnu” medalju,dosta mi je više bilo ” drvenih”!! Sad,što se tiče nove sezone MTL,pauza do rujna,a onda,novi ciklus ” igranja” po obroncima Zagrebačke Gore!! Mnogo volem te trail zabave,a Medvednica pruža odlične terene i mogućnosti za dobre trail treninge!

A za uvod ću odraditi jedan krug Sljemenskog Maratona u srpnju,jer ni te AK Sljeme zabave se ne propuštaju ( ipak sam i ja stari Sljemenaš)! PS,zaboravih reći da predzadnje,9. Kolo ima žestoke trail staze,od 30, 45 , i punih 60 kilometara,sa ” morem” visinske razlike,naravno,to je samo za hardcore trailerice i trailere!!

Scroll to Top