“RaN 047”- za zdravlje u pokretu kroz čitavu godinu!

Proljetos je, u sklopu Atletskog kluba KA TIM, krenula 1. Škola trčanja u Karlovcu. Dio voditelja – trenera u toj Školi pokrenuli su novu, jesensko-zimsku Školu trčanja i nordijskog hodanja “RaN 047”, što je skraćenica od Run And Nordic.

Škola “RaN 047” projekt  je udruge “Dodir prirode”, čiji su osnivači dijelom upravo voditelji – treneri 1. Škole trčanja u Karlovcu, ali i novi članovi uključeni u projekt “RaN 047”.

Nositelji programa su Gabrijela Šalković za školu trčanja i Goran Stanojević za školu nordijskog hodanja.

Svi suradnici škole trčanja i nordijskog hodanja imaju iskustvo u različitim poljima sporta (cestovno i planinsko trčanje, hodanje, planinarenje, borilačke vještine, baseball, biciklizam), vrijedne sportske rezultate i brojne nagrade, instruktori su nordijskog hodanja, joge, body weight-a, mountin fit-a… Upravo ta različitost i iskustvo povezalo ih je te potaknulo na daljnji rad sa svima koji se žele baviti i napredovati kroz navedene aktivnosti.

RaN047_LOGO-naslovnaŠkola kreće 03. 10. 2016. i traje do 03. 03. 2017. U tom periodu škola će imati termine za trčanje 3 puta tjedno ili 5 puta tjedno, ovisno o mogućnostima polaznika, te 3puta tjedno za nordijsko hodanje i hodanje. Jednom tjedno (srijeda) planirano je u dvorani provoditi vježbe snage i jogu.

Cilj programa Škole trčanja i nordijskog hodanja je okupiti građane od 18 do 65+ godina željne rekreacije i kroz stručno vođeni program potaknuti ih na rekreativno trčanje i nordijsko hodanje zbog prevencije zdravlja, a dio polaznika pripremiti i za postignuća na konkretni cilj.

Škola će biti prilagođena mogućnostima pohađanja od strane polaznika te će se odvijati u večernjim satima.

U planu su i 3 predavanja, o kojima će polaznici biti na vrijeme obaviješteni.

Scroll to Top