Bili smo na Wine trail run utrci

Jučer je na Poljanicama, Plešivica održan 7. Jaskanski vinski treking – Wine trail run u organizaciji Jastreb extreme kluba iz Jastrebarskog. Utrka je ujedno i u Treking ligi 2017. Utrka je imala 3 staze – 8 km, 15 km i 22 km, a nastupilo je ukupno 556 natjecatelja.

Jaskanski vinski treking utrka sa sedmogodišnjom tradicijom ove godine pod nazivom „Wine trail&run“ izuzetno je značajna i važna sportska manifestacija s turističkim obilježjem, jer okuplja velik broj domaćih i stranih natjecatelja, ali i posjetitelja u pratnji, te na taj način promovira cijeli jaskanski kraj i njegove turističke potencijale. S obzirom da zadane rute kojima se prolazi na vinskom trekingu prolaze najljepšim dijelovima Jaske i okolice ovaj sportski događaj je jedan od najvažnijih u privlačenju posjetitelja u Jastrebarsko, ali i Zagrebačkoj županiju, koja obiluje očuvanim okolišem i prirodnim ljepotama.

Na gemišt (Challenger): 22km / 1.200mD+ trčali su Silvio Car ukupno M-61., Damir Matan ukupno M-33, te Gabrijela Šalković ukupno Ž-6. Damir Ujedno i skuplja bodove u Trail ligi te je trenutno (bez wine trail run-a) u ukupnom poretku 51 od 836 natjecatelja Challenger kategorije.

Na škropec (Active): 15km / 750mD+ trčale su Jadranka Belavić ukupno Ž-42., Marina Pribanić ukupno Ž-19. i Ana Marija Kovačević ukupno Ž-5.

Na kapljica (Light): 8km / 430mD+ trčala je Sanja Švajcer te je ostvarila ukupno 22 mjesto od žena.

Utrka je zaista bila odlično organizirana, staza odlično označena i prekrasna za trčati, okrepne stanice su bile bogate hranom i napicima. Svakako jedna utrka koja je u vrhu trail utrka u Hrvatskoj.

Slikice od Željko Oreški i Ivan Mihel

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to Top