Bili smo na Run of Heart 2017. u Jaškovu, Žumberačkoj utrci i Zrmanja trail-u

Vikend u znaku tri utrke. Danas se u jutarnjim satima održala u trka Run of Heart. To je inkluzivni međunarodni sportski događaj koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovački krajolik.

Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva.

Koncept utrke Run of Heart temelji se na konceptu inkluzivne utrke ˝Run of Spirit˝ koja je ove godine održana već deveti puta za redom u Berlinu, u organizaciji pružatelja socijalnih usluga Evangelisches Johannesstift i sportskog društva Sportverein Inklusiv Johannesstift e.V. osnovanog s ciljem uključivanja osoba s teškoćama u sport. Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj na utrci Run of Spirit sudjelovali su ove i prošle godine. Sportverein Inklusiv Johannesstift e.V. partner je u organizaciji utrke Run of Heart, a na utrci će sudjelovati 24 njihova člana.

Na utrci su sudjelovali RaNovci i RaNovke i ostvarili dobre rezultate, te pobrali i medalje 🙂

Na stazi od 10.5 km Ivica Sudac 11 ukupno od muških. Anđelka Mađar ukupno, 3. žena, Margareta Kovačević ukupno, 8. od žena, Ana Sudac ukupno, 9. od žena.

Na stazi od 5.1 km Aleksandra Šneler bila je 9. ukupno te je u svojoj kategoriji bila 2.  Ana Grubješić 10. ukupno i 3. u svojoj starosnoj kategoriji. Vlatka Fink Radaković 11, i 4. u kategoriji, te  Ivana Pavlaković 14 ukupno i 6 u kategoriji.

U Sošicama je održana već tradicionalna 20. međunarodna Žumberačka utrka na kojoj je nastupao Emil Brnardić. 15 km duga utrka, vrlo zahtjevna, Emil je pretrčao za 1h i 24 min- ukupno 63. i 9. u svojoj starosnoj kategoriji.

Da vikend bude potpun, Damir Matan je nastupio na Zrmanja trail utrci. Damirov osvrt na utrku: “Za stazu od cca 24 km mi je trebalo nešto manje od 4 sata (3:56:33)! S tim rezultatom sam zauzeo 25 mjesto u muškoj konkurenciji (nastupilo oko 120 učesnika)!

S napomenom da bi to bio puuno bolji plasman da nisam fulao stazu (da da,čak i meni se to događa),tražio put za “pravi put” ( i tu izgubio dosta vremena i energije) i da nisam pao čak dva puta! I KAKO PAO-prvi put san se razletio po kamenju,a drugi put sam kolko sam dug i širok pao u rijeku Krupu, iz koje sam nisam se mogao iskobeljati van,već su mi dvojica trkača priskočili u pomoć i izvuklo me van!

Do kraja sam imao cca 5 km,u potpuno mokrim tenisicama i čarapama sam doslovce došljapkao do cilja!! I to je ugalavnom to!! Jedna od najtežih utrka Treking Lige zasigurno!! I najljepših!!”

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to Top