RaN-ovke osvojile 1. mjesto ženske štafete na 34. Plitvičkom maratonu

34. PLITVIČKI MARATON (02.06.2019.)

U sklopu tradicionalnog i vjerojatno najtežeg cestovnog maratona u ovom dijelu Europe, nastupili su i neki predstavnici naše udruge i škole trčanja.
U disciplini maraton nastupio je naš ponajbolji član, Mladen Lišnjić i istrčao ga (za njegove standarde, solidno) u vremenu 3:33h.
U disciplini polumaraton nastupili su bračni par Gerovac. Vedran je završio u korektnom vremenu od 1:57:15h, dok je Klementina u cilj ušla u vremenu 2:13:40h, što je za nju na ovako teškoj stazi zbija vrlo dobar rezultat.

Ipak, usprkos gore navedenim rezultata (od kojih je rezultatski najvrijedniji Lišnjićev maratonski rezultat), “najtoplija” i po meni najljepša “priča” je 1. mjesto ženske štafete u vremenu od 4:13:28h.

Te “4 gracije” su ovaj put zaslužile više prostora pa ću o njihovom uspjehu napisati malo opširniji osvrt;

Sastav štafete su činile: Blanka Tomašić (1. izmjena), Aleksandra Šneler (2. izmjena), Ana Grubješić (3. izmjena) i Vlatka Fink Radaković (4. izmjena).
Od početka je sve krenulo super; Blanka je izvrsno istrčala 1. i najbržu dionicu od 10.1km za 51:45min, potom je Aleksandra junački istrčala najtežu dionicu (konstantno brdsku) od 10.1km za 1:11h te vodstvo predala Ani koja je valovitu dionicu od 10.1km istrčala za vrlo dobrih 57min, a Vlatka je zadnju i najdužu dionicu od 11.9km istrčala super za 1:11h i potvrdila uvjerljivu pobjedu.

Treba reći, da je riječ o trkačicama rekreativkama koje pod vodstvom potpisnika ovog teksta treniraju od rujna prošle godine 3 puta tjedno i u tom periodu smo svi skupa sa velikim entuzijazmom, obostrano predanim odnosom prema treningu izgradili jednu krasnu grupu od 8 trkačica gdje nema ni primisli o ničemu negativnom. Te cure jedva čekaju trening, a i druženje iza treninga je tradicija, a nakon razlaza svi skupa jedva čekamo slijedeći trening i druženje.
Vrlo sam sretan i ponosan zbog njih te se nadam da će im ovaj divan rezultat biti poticaj za dalje (u petak slijedi Karlovački cener gdje očekujemo nove osobne rekorde na 10km u našem prelijepom gradu).

Isto tako, nadam se da će njihov uspjeh biti poticaj i drugim našim članovima da dožive sreću koju se one doživjele jučer u Plitvicama.
Naravno da bih volio da njihov primjer potakne i ostale građane da nam se priključe te postanu dio naše priče koja traje već 3 godine i tako unaprijede kvalitetu svojih života.

Antonio

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to Top