12. ultramaraton Karlovac-Plitvice “Josip Jović” i PH u 1-satnom trčanju

Udruga Specijalne jedinice policije Grom organizirao je i ove godine 12. ultramaraton Karlovac-Plitvice “Josip Jović” u čast prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Ispraćaj ultramaratonaca bio je na karlovačkom Korzu. Sudjelovalo je 49 ultramaratonaca i ultramaratonki iz dvanaest gradova sa startom u  nešto poslije 22 sata prema Plitvicama. Staza je duga  preko 86 kilometara, kod spomen obilježja stigli su iza 10:30 ujutro. Brojni građani došli su ispratiti sudionike ultramaratona. Među njima nastupila je i naša članica, jedina ultramaratonka Marina Pribanić, koja je ove godine istrčala čak i više nego prošle, 51,68 km.

02.04.2022 u subotu održalo se PH na 1H na stazi u organizaciji AK Agram. Utrka je organizirana po prvi puta. Iz Karlovca nas je krenulo 9, a samo je Darinka Vučković nastupila. Naime traažilo se da heel drop bude max 25 mm što nitko od nas nije imao. Čak ni Dada, međutim, kad je izvadila uložak tenisica je zadovoljila uvjete pa je tako ona jedina nastupila. Veliki propust organizatora jer nije u propozicijama naveo da će poštovati to pravilo iako je to utrka koja spada već u srednje i duge pruge pa s obzirom na to moglo se uzeti i pravilo 40 mm. Također, ni samo mjerenje nije bilo po pravilima. nekome se gledalo po tablicama, nekome se mjerilo. puno trkača je izvisilo, pa su bili primorani trčati u sprintericama, kupovati nove ili nositi par brojeva veće tenisice… Kako got, izgubili smo pravo nastupa. Dada je otrčala odličnih 12.121 m u sat vremena i zauzela 26/30 mjesto.

 

– PH na 1 sat, zanimljiva priča s tenisicama, ledena kiša, 30 krugova, tempo ispod 5 min, jaaako zadovoljna 🏃‍♀️💪🏽 Otrčano za sve Ranovce koji su imali predebele đonove 😘– Dada

Scroll to Top